Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Maltman Reporter

2017. március 21. - Ervin / k viktor

Bár sokféle nagyszerű, kellemes és korrekt sört ittam az elmúlt néhány hónapban, mind bőven túl volt azon a minőségi kategórián, amiről még érdemben tudok nyilatkozni. Ezt sem mostanában ittam, de rossz emléke tartósan az emlékeimbe rágta magát.

Egyfelől feltehetően tévedtem, mert a Maltman sorozat nem a Pivovar Ikkona sajátja volt, hanem a Tesco féle Craftbeer-hullám meglovaglásának márkaneve. Ezzel a sörrel, pontosabban az ezt tartalmazó sörcsomaggal vezették be karácsony tájékán az új Maltman-főzdét, a Pivovar Karpatot. Nem éppen jó belépő. Esetleg egy külön posztban, gyorskritikában átfutok a söreiken, többet igazán nem ér meg. Előzetesben annyi, hogy eddig ez a legrosszabb, szóval a bátrak és kevésbé sörínyencek kísérletezhetnek a többivel.

Viszont ezt, mint a porterek rajongója, semmiképen sem ajánlom. A nem ízesített „porterükre” még vissza fogok térni, a fent említett kritikában, kevésbé iszonyatos megcsúfolása a fajtának.

maltman_reporter.jpg

Egyfelől a csomagolással ragyogóan álcázták, hogy az összetevők között búzamaláta is van. Búzamaláta porterben? Csizma az asztalon? A google-fordítóval készült magyar feliratot a címkén elég említeni.

Látványra egyébként még nincs nagy gond, bár a túl fehér habocska gyanús lehet.

Az illat viszont szörnyű. Tulajdonképpen szederszörp, a rosszabb fajtából. Aki evett már szedret, az sokkal kevesebb cukrot várna.

Az íz nem áll össze, mivel bőven karácsony után vettem, lett volna ideje összeérni. Így legalább könnyebb elemezni. Szóval van ez a szörnyű, túl édes szederszörp-íz. Meg van egy testetlen, lapos búzasörös ale-es íz, ami akár édesebb is lehetne, ha már porter. Porteres jelleg nyomokban sem, semmi kávés, csokoládés ízjegy. Jellegtelen komló is van benne, bár nem nagyon érezni, éppen csak annyira, hogy enyhén sörre emlékeztessen az íze.

Szörpnek sem jó, de sörnek nagyon rossz. Porternek meg csak a neve porter, azért így is cimkézem, hátha így találja meg egy óvatlan érdeklődő.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr6312358039

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akkor látott vizet először 2017.03.27. 13:21:48

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Nem iszom vizet, mert abban halak basznak - mondta Jóska-Pista, ki egy fél deci kevert és egy vice mellett olvasgatta, a Heti sajtó hogy is adja. Hétszentség'17/12 2017. 03. 20. Interjú Áts Ká...

Trackback: Akkor látott vizet először 2017.03.27. 13:21:48

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Nem iszom vizet, mert abban halak basznak - mondta Jóska-Pista, ki egy fél deci kevert és egy vice mellett olvasgatta, a Heti sajtó hogy is adja. Hétszentség'17/12 2017. 03. 20. Interjú Áts Ká...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása