Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Teddy Beer

2016. február 21. - Ervin / k viktor

A blog szerzője mély alkotói válságba került az utóbbi időben, nem csupán egy tipikus IPA-komlót nem ismert fel illatról és ízről. Szimptómaszerűbb, hogy sem a Monyó féle American Beauty-ról, sem az ennél kivállóbbnak érződő Lados féle Én vagyok az APÁ-dról, sem a Hedon rozsosmalátás american pale ale-jéről, a Charlie Firporól nem tudott semmi értelmeset írni. Ahogyan szintén megénekeletlen maradt a Bernard vörös lagere, a Söröstyén, valamint egy egész kellemes vörös ale, a Brick a Mecénás Sörműhelytől. A legsúlyosabb tünet talán az lehet, hogy pont a Monyó féle pumpkin ale-re nem sikerült kellőképp visszaemlékeznem.

Ideje mély önvizsgálatot, és még mélyebb sörvizsgálatot tartani, ami persze nem jelenti a blog szüneteltetését. Mindenekelőtt ideje egy kocsmát ajánlani, elvégre a sörről írni jó, a sörről olvasni jó, sörfotókat látni jó, de ezek nyomába sem érnek a sör ivásának.

A szentendrei Teddy Beer remek helyen van, a Péter Pál utcában, leszámítva az emberi intellektualitás számára nehezen megragadható utcahálózatot. Mivel Szentendre gyakori túra-végállomás, ezért a bevállt útvonalat tudom ajánlani, mivel elsőként a google maps alapján skiccelt térképet követve nem találtam meg a helyet. A Bükköspatak elhanyagolt tanösvénye és a főútvonal metszéspontja felől érkezve, a Bükkös-patak Izbég felőli oldalán, az írószerboltot az iskolát megkerülve a Rab Ráby Étterem mellett elhaladva, a Péter Pál Galériát és a számos templom egyikét meglátva már megtaláljuk (Bükkös Part–>Bajcsy-Zsilinszki utca–>Kucsera Ferenc utca).

A kocsma külseje barátságos, családias, visszafogott dizájnnal. A belső helyiség elegáns, de barátságos (ritka párosítás). A névadó plüssmacik ugyan lassan kiszorulnak, de azért még akad belőlük.

A helyiség viszonylag kicsi, de a korai időpontokban még kellőképp elhagyatott, így ez nekem soha nem okozott problémát, egy közepes társaság – ahogyan elnéztem – még remekül elfér.

A kajakínálat korrekt, hamburger, valami tányéros étel is kapható, hermelin, meg néhány meleg és hideg, sörkorcsolyának alkalmas fogás. A borkínálathoz és a röviditalokhoz még az ételekhez képest is kevéssé értek, de szétnézve az is okésnak látszik.

Lássuk a blog szempontjából nézve a lényeget.

Két sörcsap van, változó kínálattal, korrekt áron. A cserélődés ugyan nem túl gyakori, vagy csak a Távoli Galaxis nagy népszerűsége miatt maradt sokáig csapon, de változik, és az évszakhoz többé-kevésbé illeszkedő sörök vannak. Csapolt portert és soutot ezen a télen még nem láttam, aminek különösen örültem volna, de mivel ez a tél véget érni látszik, így van idő kiköszörülni a csorbát. Nyáron viszont volt pils és IPA, közben meg sajnos nem jártam a közelben.

Az üveges sörök választéka viszont széles, megfelelő. Ugyan volt egy időszak, amikor szinte csak IPA és lager volt, de azóta egyre bővül a kínálat. Ha nem vagyunk sörsznobok, és vissza-visszatérünk egy-egy kedvencünkhöz, mindenképpen találunk szívünkhöz közel állót. Mint említettem lagerek és IPA-k tekintetében jó a kínálat (még ha utóbbiból pont nem a kedvenceim nem szoktak lenni). Legalább kétféle porter, valamint egyféle stout is kapható volt, legutóbb. Vörös sör is van néhány, búzasör is többféle. Láthatóan nem a fanatikusoknak választanak, csak az igényesebb sörivóknak, szóval milk stoutot, barley wine-t, baltikumi portert, amber ale-t és egyéb ritkább fajtákat hiába keresünk. Különösen, hogy a magyar igényesebb sörök a fő profil, és amig effélélket ritkán főznek, addig ritkán fogunk látni itt is. Főzdék tekintetében nem diszkriminálnak, nem fogom a kedvenc magyar főzdéimet felsorolni, de azt hiszem mindegyiktől van itt sör. Legutóbb jelezték, hogy belga sörökkel is bővülni fog, szóval fejlődik a kínálat szépen. Külön öröm, hogy mint megtudtam, a söröket előtesztelik, azaz nem adnak el zsákbamacskát.

A kiszolgálásról is csak jót tudok mondani, az univerzum Európa Magyarország általam látott eddigi legelbűvölőbb csaposlányt ugyan nem láttam egy ideje, de remélem csak feljebb lépett a ranglétrán. Viszont a csapos emlékezett rám néhány hónapi kihagyás után, emlékezett arra, mit szeretek, kedves, udvarias, egyre lazább, és ért a sörökhöz.

Nem mondom, hogy minden tekintetben a legjobb kocsma, amit ismerek, de az egyik legoptimálisabb összetételben található meg benne az összes fontos szempont.  Képet is mellékelek majd, amint sikerül feltúrni a megfelelő mappát, vagy legközelebb arra vetődök. Remélem inkább az utóbbi.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr458407712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása