A dobozfelirat szerint „HIDEG KOMLÓS” de ezt most betudjuk a tipográfiának. Állítólag a tavalyi recepthez képest változtattak a komlón, ezt a http://sorfigyelo.blog.hu/-ról tudom (http://sorfigyelo.blog.hu/2016/04/07/hidegkomlos), máshol nem találtam erre utaló információt (a hivatalos honlapon sem). A tavalyi kiadás csak a Classic volt, hidegkolózva, ezt a Kontár Komlókutatótól tudom, máshonnan erre vonatkozó megjegyzést nem láttam.
A tavalyi változatról legfeljebb annyit tudtam volna mondani, „az izgalmas komlózás egyesül a kiábrándítóan testetlen kukoricagrízes ízzel”, ezzel együtt az is szívesen ittam a nagyüzemiek közül. Vagy én romlok, vagy a Hidegkomlós javul, mindenesetre az idei már izgalmasabb, sörösebb.
A sima világos lager szokatlanul szép, viszonylag tartós fehér habbal koronázódik.
Illatot nem éreztem, ha agyon vernek se, de szagot sem (ez még újratesztelésre szorul, a doboz szerint valamit nagyon kéne érezni).
Az első pozitív élmény az ízharmónia határozott javulása, itt a komló nem idegen testként uralja az ízt, mint a tavalyiban, hanem szépen belesímul. A keserűség és frisesség is egyben van, a tavalynál nagyon szétvált (nem sörrajongók emiatt érezték édesnek az akkori változatot). Persze a friss, kellemes üde íz most is határozottan ott van, de egy kicsit gondolkodni kell rajta, nem csak puszta sallang a szokásos szódán. A legfontosabb persze a test, ami végre van. Bár továbbra is kukoricagrízzel dolgoznak, ezúttal vagy növelték az árpamaláta arányát, vagy valami egyéb turpissággal kihangsúlyozták.
Még utóíze is van, bár ott a friss-komlósba némi vagyszeres-technokolos mellékízt érzek belecsúszni.
Nos véletlenül sem szeretném a törökbúza-örleményes, nagyüzemi söröket túldicsérni, de ez nekem bizony simán 5 a 10-es skálán.