Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Valentins Hefeweisbier Dunkel

2016. április 11. - Ervin / k viktor

Egy számomra szokatlanul búzasörös téli időszak után (Esthajnal 2016, Duett, a Fóti sörfőzde alkoholban erős búzasöre, és egy nagyüzemi) lassan eljön a számomra tényleg búzasörös időszak is. Egy témába vágó interjú alapján a wit-ek különösen divatosak, így lehet, hogy a belga stílű búzasörökbe kénytelen leszek beásni magam. Valamint amint lehetőségem adódik, rendes tesztnek vetem alá a Hámori Sörfőzde whiskeymalátás búzasörét, amiből nem sikerült tesztadagot hagyni, olyan jól csúszott. Mindenesetre első körre marad egy újrakósolt szűretlen barna német.

valentins_hfb_dunkel.JPG

Kitöltve szép zavaros, kicsit narancsos barna nedű fogad, a búzasör szinthez képest gyenge, fehér, gyorsan összeeső habbal.

Idén harmadjára már egy kis kedves, friss, de egyébként számomra meghatározhatatlan illatot érzek, amit első két idei fogyasztásból nem éreztem.

Az íz elsőként teljesen édes, és a szűretlenség ellenére test nélküli. A túlzott vizesség ellenére halvány fahéjas fűszerességet vélek érezni benne, enyhe gyümölcsösséget (talán barack), de ezen kívül semmit, csak a könnyed, frissitő, de édeskés alapízt.

A vizes jelleg végig uralkodó, ízekben gazdagnak túlzás volna mondani, mégis kellemes, a nagyüzemi szinthez képes korrekt búzasör. Ha a Borsodi búza ilyen lett volna, talán még ma is főznék.

Az egyértelműen lesújtó kritikák ellenére nekem ez most szubjektíven 5/10, ami elég jó egy nagyüzemitől.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr758587190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2016.04.12. 16:21:56

Borsodban sajnos nem csak búzasört nem tudnak főzni.

Ervin / k viktor · http://ervinsoerblogja.blog.hu/ 2016.04.13. 08:07:23

@Gazz: olyan régen kerülöm a termékeiket, hogy a legutóbbi Bivaly kóstolás is legalább két éves. Akkor nem ízlett.
süti beállítások módosítása