Nem értek pumpkin alehez, hogy a cucurbita moschata melyik variánsával főzött sört szabályos így nevezni, melyiket nem, esetleg a sütőtök alatt itt a cucurbita maximát értik-e? Szóval nem is tudom a Rimzmajer sütőtökös IPA-jét bele lehet ebbe a kalapba hajítani vagy sem. Azt sem…
Mint a főzde honlapjáról (http://www.szentandrassorfozde.hu/hu/tartalom/magyar-vandor?ao_confirm) megtudtam, nem csak az IPA-komlók, de az élesztőket tekintve is ale lager hibrid ez a sör. Ilyesmiről még csak egyes búzasöröknél hallottam – de lehet, hogy csak én vagyok műveletlen…
A stoutjuk után izgatottan vártam ezt a sört. Talán csak számomra nem teljesen egyértelmű, hogy whisky-hordós (árából tippelve inkább „hordós”, azaz a tartályba belógatott deszkákról van szó, mint a barrique hordós borok nagy részénél), vagy konkrétan kerül is bele single…
Az ilyesfajta keverékekhez a Kaltenecker Kávové Pivo-ja, a békésszentandrási Szent András Könnye, és a Rizmajer konyakos meggyese hozta meg a kedvem. Szóval ha porter-stout vonalon aktuálisan ehhez fértem hozzá (lásd előző bejegyzés), akkor gondoltam, egy próbát megér.
Illat:…