Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Rízmájerék sütőtökös IPA

2015. december 11. - Ervin / k viktor

rizmajer_punmpkin_ipa.JPG

Nem értek pumpkin alehez, hogy a cucurbita moschata melyik variánsával főzött sört szabályos így nevezni, melyiket nem, esetleg a sütőtök alatt itt a cucurbita maximát értik-e? Szóval nem is tudom a Rimzmajer sütőtökös IPA-jét bele lehet ebbe a kalapba hajítani vagy sem. Azt sem tudom, hogy fűszereket adtak-e hozzá, vagy csak az IPA-komlók fűszeressége a meghatározó benne.

Külsőre kicsit narancsos színű, szűretlen IPA-nek látszik (ténylegesen kevésbé narancsos a szín, mint a képen, a vaku miatt). A habja fehér, nem túl tartós.

Az illatában már ott a tök, és a fűszeres szagú IPA-komlók.

Az íze kellemesen fűszeres, de nem fűszeresebb, mint a szokásos IPA-k, de a komlót vagy komlókat sem ismertem fel ezért sem egyértelmű, hogy adtak-e hozzá valamit. Az IPA-jelleg egyébként minden ízében ott van, egyértelműen végig keserű. Az első kortyok újdonsága után viszont hamar hozzászoktam az íz különlegességeihez, és a végére csak a keserű lecsengés maradt.

Határozottan kellemes sör, szóval a Rízmajer megint jól vizsgázott nálam, a konyakosmeggyes sörük, és a baltikumi porterük után.

Fogyasztás helye: B.A.K. Hütte (csapolva), http://www.budapestalpinklub.hu/

Értékelés: 4

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr308156420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása