Nem értek pumpkin alehez, hogy a cucurbita moschata melyik variánsával főzött sört szabályos így nevezni, melyiket nem, esetleg a sütőtök alatt itt a cucurbita maximát értik-e? Szóval nem is tudom a Rimzmajer sütőtökös IPA-jét bele lehet ebbe a kalapba hajítani vagy sem. Azt sem tudom, hogy fűszereket adtak-e hozzá, vagy csak az IPA-komlók fűszeressége a meghatározó benne.
Külsőre kicsit narancsos színű, szűretlen IPA-nek látszik (ténylegesen kevésbé narancsos a szín, mint a képen, a vaku miatt). A habja fehér, nem túl tartós.
Az illatában már ott a tök, és a fűszeres szagú IPA-komlók.
Az íze kellemesen fűszeres, de nem fűszeresebb, mint a szokásos IPA-k, de a komlót vagy komlókat sem ismertem fel ezért sem egyértelmű, hogy adtak-e hozzá valamit. Az IPA-jelleg egyébként minden ízében ott van, egyértelműen végig keserű. Az első kortyok újdonsága után viszont hamar hozzászoktam az íz különlegességeihez, és a végére csak a keserű lecsengés maradt.
Határozottan kellemes sör, szóval a Rízmajer megint jól vizsgázott nálam, a konyakosmeggyes sörük, és a baltikumi porterük után.
Fogyasztás helye: B.A.K. Hütte (csapolva), http://www.budapestalpinklub.hu/
Értékelés: 4