Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

American Wheat Ale (Maltman)

2016. április 12. - Ervin / k viktor

A Pivovar Ikkona a Maltman sorozatának ezzel a darabjával is bőven belülmarad a konzervatív sörízlés keretein. Mivel a fajta számomra teljesen ismeretlen, így egy gyors google keresésig azt hittem, formabontó kísérlettel állok szemben. A Beeradvocate százával sorolja az ilyen söröket, és rá kell jönnöm, ez is a Maltman sorozat szokásos vonalát viszi tovább, jó, ideáltipikus sört a tudatlanoknak. Ez lényegében a Hefeweizen amerikanizált változata, pontosabban és konkrétan az IPA-sített változata. Lássuk.

malman_wheat_ale.jpg

Búzasör szinthez képest alig szénsavas, alig habzik, a fehér habocska még a fotót sem akarja megvárni. A szűretlenség is alig feltűnő, egész pontosan szűrtnek tippelném, ha nem lenne a címkére írva az ellenkezője.

Az illatra rögtön rávágtam, hogy ez „IPA komló, citra meg valami, talán simcoe”, és most hamut szórok a fejemre, hogy a citrán kívüli cascade-et és a magnumot nem ismertem fel.

Az íz még gazdagabb, összetettebb, bár címke szerint keserű, de az első pohárig alig érzem különösen keserűnek. Inkább csak a komplex fűszerességből nevesíthető kardamom, ami meghatározó. Sajnos vagy bennem van a hiba, vagy az intenzív komlózásban, de ha vaktesztben kóstolom, könnyed IPA-nek, vagy APA-nek tippelem. A búzamalátából semmit sem érzek, az ajánló szerinti kenyeres-gabonás jegyeket cseppet sem érzem.

Sokkal elégedettebb vagyok vele, mint a Maltman citra komlós IPA-jével, és valószínű, sokkal gyakrabban fogom fogyasztani. Pontozni viszont nem fogom, éppen azért, mert amennyiben ez típussör – és a Beeradvocate alapján úgy tűnik, az – úgy a fajtájával kéne összemérnem. Maradjunk annyiban, hogy IPA és APA rajngóknak ajánlom, búzasörrajngóknak viszont csak akkor, ha szeretik az amerikai komlós IPA-ket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr938589962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása