Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Golden Fox

2016. január 14. - Ervin / k viktor

Az olcsó, egyértelműen nagyüzemi, gyakran igénytelen sörök bemutatása többféle célt fog szolgálni. A szerző személyes indoka erre, hogy bebizonyítsa, nem egyszerű sznob, akinek bármit el lehet adni, szép cimkével, túlárazva, hanem egy sörivó, akit érdekel mit iszik. A szerző eredeti mottója, hogy „egyszer bármit meg lehet inni, különösen, ha sör”. Kétszer eladni valamit, az már nehezebb; olyan sört főzni, amit gyakran és szívesen fogyaszt, még nehezebb dolog.

A szerző emellett pontosan tisztában van vele, hogy a legtöbb – akár alkalmi, akár visszatérő – olvasó, nem szakboltokban keresi a napi betevő sörét, hanem a szupermarketekben és a sarki kisboltokban. A megválaszolandó kérdés ezügyben tehát nem az, hogy a körülbelül 600–1600 forint/0,5 l fogyasztói árra kalkulálva lehet-e érdekes és/vagy jó söröket főzni, erre nyilvánvalóan igen a válasz. A kérdés hogy lehet-e kellemes vagy legalább iható söröket főzni a 200–600 forint/0,5 l kategóriában is.

 gold_fox1.JPG

Ennek szellemében mutatjuk most be a Golden Fox-ot. A kisüzemire dizájnolt petpalackos kiszerelés ellenére feltehetően a Pécsi Sörfőzde mérsékelten nemes termékével szembesültünk, de ameddig ezügyben pontosabb információhoz nem jutunk, addig nem jelöljük meg a főzdét.

Az összetevők között egyedül az aszkorbinsav utal műsörösségre, illetve az árpamláta és a sörárpa külön történő megjelölése gyanús (utóbbi ügyben a szerzőnek el kell még mélyítenie sörfőzéssel kapcsolatos ismereteit).

Mindenesetre kitöltve teljesen korrekt sörnek látszik, valóban aranyló a szín, a hab meglepően tartós.

Az illat már inkább csak szag, méghozzá kellemetlenül savanyú. Itt megnéztem még egyszer az összetevőket, nincs benne kukorica.

Az íz ennek ellenére nem olyan szörnyű. A szénsavasság megfelelőnek tűnik (sokaknak ez gyenge lehet), és egy halovány malátaízt is felfedezhetünk. Mást sajnos nem. leginkább enyhén savas ásványvízzel higított olcsó lagerre emlékeztet. Viszont a savanyú szagnak az ízben nem találjuk nyomát, semmi kukoricagrízes fals savanyúság. Viszont komlós keserűséget utalásszerűen sem találunk.

A legközelebbi rokon talán a Rocky Cellar lehet, bár ez enyhén jobb, pontosabban kevésbé rossz. A Nagykörút éjjel is nyitvatartó kocsmáinak (itt most nem nevezek meg konkrétabb helyeket, nincs kedvem hitelrontás miatt pereskedni) vizezett Arany Ászokjához képest határozottan jobb.

Röviden: emberi fogyasztásra alkalmas, számszerűsítve: 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr208271400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása