Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Erdinger Schneeweiße

2016. január 10. - Ervin / k viktor

erdinger_schneeweisse1.JPG

Egy apró mellékes kérdéssel kezdem: miért nem tudnak „ß”-t használni a cimkén? A normál magyar kiosztású billentyűzettel nem bonyolultabb, mint a @ vagy a & esetleg a #. Nem egy ä, amit fél órán keresztül kell vadászni a karaktertáblán, vagy betanulni a billentyűkombinációt. Mindegy is a ß ss-re cserélésétől még lehetne ez jó sör, és az is csak... Eddig is szubjektív voltam, így is folytatom.

Mint már említettem, a búzasör, legyen az weißbier vagy wit, nekem elsősorban nyári ital, és nehéz meggyőzni, hogy létezik olyan, hogy téli búzasör. A Szent András Sörfözdének majdnem sikerült az Esthajnallal, noha ott a főzési eljárás valószínű tisztán lager jellegű. A Bigfootnak nem sikerült a Duettel, pedig az egyik kedvenc főzdém.

Kitöltve (ami nem egyszerű feladat), szép zavaros, a szokásosnál alig barnább búzasört látunk. Fehér habbal, ami alig akar oszlani.

Az illet is az a tipikus savanykás búzasör, amit nyárom szeretek.

Az íz elsőnek búzasörös, bár egy árnyalatnyival határozottabb a komlózás, és egy lehelletnyivel testesebb a sör. Aztán végig ez marad, kellemes, fűszeres utóízzel.

Finom, de nem győzött meg arról, hogy a búzasör és a tél valóban összeillenek. Nyárra majd beszerzek egy búzasörös poharat, de aadigra bizonyára nem lesz kapható – vagy csak a szezonális főzet frisseségét vesztett maradéka. A sima barnát úgyis millió éve  nem ittam, majd kipróbálom újfent.

Értékelés: 3

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr988256842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása