Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Hámori Gesztenye

2016. január 10. - Ervin / k viktor

hamori_gesztenyes1.JPG

Ez a karácsony úgy tűnik, csak nem akar véget érni, legalábbis ami a söröket illeti. Bár amennyiben a Gyertyános Serfőzde termékeit nézem, rövid guglizás után, nem is biztos, hogy ez kifejezetten karácsonyi sör, mindenesetre valószínű a karácsonyi piacra időzítették.

Mivel konkrétabb információm nincs, nemtudom miféle alapanyagokkal érték el a gesztenyepürés jelleget, az ára alapján remélem, hogy a Spar desszeartalapnál alább nem adták. Az alkohol is korrekt, de nem túl magas, 5,5%, balling fok, szárazanyagtartalom, IBU és hasonlókra ne számítsunk, még a neten sem találok használható információt. Ugyanígy homályba vész a komló fajtája (amit utóízben sejteni csupán), a maláta, és a főzési eljárás, illetve élesztő (tipp alapján alsóerjesztés, és a főzde amúgy is lagerben utazik).

 Lássuk  medvét: kitöltve szép barna-félbarna szín (az ára alapján remélem, a malátától csupán íz alapján nem egyértelmű), szép barna, stabil habot ereszt, ami a képen nem látszik, mert ez a tesztmennyiségnek elrakott kotlós sör.

Az illat már igazából előbb érkezik a látványnál, messzire szaglóan gesztenyepüré, már a kitöltésnél. Nem sültgesztenye, főtt esetleg, de sülve szeretem, és nem próbáltam még főzni, nem tudom.

Ehhez képest a friss szénsavas íz kezdetben egész korrekten sörös jellegű. De aztán előkúszik a gesztenye, és az édességíz. Utóízében némi komlót is érezni, de annyira halványan, hogy szinte már igaznak sem tűnik.

Édesség, desszertsör, egy-két pohár vagy pikoló mennyiségre optimalizálva, nehéz is elképzelni egy rendes korsóban.

Ejhaj... értékelés, annyira édesség, hogy inkább kihagyom, ez egy sörblog, szóval jövő karácsonyig [?].

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr928256804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása