Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Newcastle Brown Ale

2016. február 05. - Ervin / k viktor

A kép gyalázatosan rossz lett, de virágot a virágnak alapon pont megfelel.

newcastle_brown_ale.JPG

A Tesco egyébként szép sörválasztékát gazdagítja (szegényíti) ez a sör, én a KöKi terminálban vettem, de csak az elszánt sörtesztelőket és anyagilag jó helyzetben lévő alkoholistákat biztatok arra, hogy utánajárjanak máshol is kapható-é.

Kezdjül a színével, szokásos módon. Barna. Barna? Bár az összetevők cimke nem túl informatív, az eredeti angol és holland valamint az extrában ráragasztott cimke kicsit ellentmondásos, abban egyetértenek, hogy karamellt, mint szinezéket tartalmaz. Szóval a világosbarna szín feltehetően nem a malátából adódik. Nem is említik, hogy miféle malátát használnak, szóval feltehetőleg egy karamellel barnára festett világos ale-ről van szó. A wikipedia pale és kristály malátákat említ.

Magyarul egyébként az összetevőknél ráírtak árpát, búzát is (árpamaláta helyett), feltehetően holland gerst vagy a svéd kornmalt szóösszetétel első eleme téveszthette meg őket.

Az illat egyértelműen édes (glükózszirup mindenféle nyelven).

Az íz ezzel együtt nem annyira rossz, kis fals jellegtelenséggel indít, de hamar beúszik a képbe egy határozott, élvezhető komlózás. Aztán a komló uralta könnyű ízvilág marad végig, a glükózszirup sajnos vagy szerencsére nem éezhető.

Nem annyira rossz, csak ennyire jellegtelen sört eladni egy minőségi sör árán nem szép dolog.

Legyártani sem. A főzde a Heineken tulajdona, a történeti bevezetésből úgy tűnik, mintha egy már nem létező, jó nevű márkát kezdtek volna gyártani vagy utánozni a John Smith's Breweryben. A Heineken – nekem úgy tűnik – mániákusan felvásárolja a világ sörfőzdéit, többé-kevésbé lerontja a minőséget, szebben fogalmazva: a saját jellegtelen és „népszerű” nagyüzemi ízvilágához áramvonalasítja őket. Mondjuk ismerek olyat, aki szereti a Heinekent, talán nekik ízlik ez a sör, esetleg azt mondják rá, jófajta angol ale. A Run(n) pedig egy cukornádból főzött rövidital. Jaj bocsánat, az Igazi Csíki Sört nem tudták felvásárolni, megpróbálták peres úton a földbe döngölni. Mifelénk erre nehéz kulturált köznyelvi fordulattal bármit is mondani.

Pontozva a sört (1–5): 2, ha az árát vagy szellemiségét (formális logikai vagy) is figyelembe veszem 1, ha az árat és a szellemiséget figyelembe veszem (hétköznapi logikai és/vagy): 0.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr718362386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása