Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Maharadzsa

2016. március 08. - Ervin / k viktor

maharadzsa_ipa.JPG

Újabb – mármint számomra újabb – sör a Szarvasi Kézműves Sörfőzdétől. Illetve a címke szerint valakikkel kooperácóban készült, de betársult főzde, vagy főzőcsapat nevét sajnos elfeledtem, és sem a képről nem tudom leolvasni, sem a neten nem találok róla információt.

A szín – egyébként karamellmalátából adódóan – szép vörös, ahogyan az több szarvasi sörnél is jellemző, a hab törtfehér és gyorsan összeeső.

A látványhoz hasonlóan az illat is izgalmas, de még sokat igérőbb, amerikai stílű IPA-sen fűszeres.

Az első kortyok még erős keserűséget hoznak de aztán eluralkodik az illatban is érzett határozottan fűszeres, enyhén gyümölcsös íz. Az ízről friss gyömbérre asszociáltam, de ez talán csak a mellettem fogyasztott Sörapu miatt volt így. Másrészt kardamomra, ami viszont lehet, hogy csak a dizájn miatti tévedés. Sokkal gazdagabb és összetettebb íz, mint amit szerény nyelvi készségeimmel aktuálisan körül tudnék írni. A címke még komlót ír csak, a hivatalos honlap komlókat. Mindenesetre sem illat, sem íz alapján nem tudtam beazonosítani az amerikai IPA-komlókat. A hivatalos honlap állítása ellenére egyébként citrusosságot egyáltalán nem éreztem. Ez a kellemes fűszeres íz végig elkísér, a vörös-jelleg legfeljebb a teltségben érződik. 

Az utóíz megint kicsit keserű, de nem annyira, mint amennyire egy határozott IPA-től várnánk.

Ha pontozva kell értékelnem (1–10 skálán): 9, de ez csak ez csak a tökéletesen kellemes íz enyhe egysíkúsága miatt.

Fogyasztás helye: Folt Kávézó.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr478454918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása