Újabb – mármint számomra újabb – sör a Szarvasi Kézműves Sörfőzdétől. Illetve a címke szerint valakikkel kooperácóban készült, de betársult főzde, vagy főzőcsapat nevét sajnos elfeledtem, és sem a képről nem tudom leolvasni, sem a neten nem találok róla információt.
A szín – egyébként karamellmalátából adódóan – szép vörös, ahogyan az több szarvasi sörnél is jellemző, a hab törtfehér és gyorsan összeeső.
A látványhoz hasonlóan az illat is izgalmas, de még sokat igérőbb, amerikai stílű IPA-sen fűszeres.
Az első kortyok még erős keserűséget hoznak de aztán eluralkodik az illatban is érzett határozottan fűszeres, enyhén gyümölcsös íz. Az ízről friss gyömbérre asszociáltam, de ez talán csak a mellettem fogyasztott Sörapu miatt volt így. Másrészt kardamomra, ami viszont lehet, hogy csak a dizájn miatti tévedés. Sokkal gazdagabb és összetettebb íz, mint amit szerény nyelvi készségeimmel aktuálisan körül tudnék írni. A címke még komlót ír csak, a hivatalos honlap komlókat. Mindenesetre sem illat, sem íz alapján nem tudtam beazonosítani az amerikai IPA-komlókat. A hivatalos honlap állítása ellenére egyébként citrusosságot egyáltalán nem éreztem. Ez a kellemes fűszeres íz végig elkísér, a vörös-jelleg legfeljebb a teltségben érződik.
Az utóíz megint kicsit keserű, de nem annyira, mint amennyire egy határozott IPA-től várnánk.
Ha pontozva kell értékelnem (1–10 skálán): 9, de ez csak ez csak a tökéletesen kellemes íz enyhe egysíkúsága miatt.
Fogyasztás helye: Folt Kávézó.