Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy újabb sörblog...

Egy újabb sörblog...

Kalász

2016. január 19. - Ervin / k viktor

kalasz1.JPG

Nem vagyok éppen sörkritikára alkalmas állapotban, de a kötelesség, az kötelesség. Ráadásul egy ilyen munkahét utolsó napja után muszáj inni valamit. Ezért is halasztottam a Mementót legközelebb nagy rá az esély, hogy az következzen.

Legutóbb a hideghegyi túristaházban ittam Kalászt, és egy hegytetőn, a lemenő nap fényében még egy Arany Ászok is korrektnek tűnhet. Ez így fájó foggal, fájdalomcsillapítókkal tele (tudom ne igyak rá, inkább el sem olvastam a hasznutot) is korrektnek tűnik, csak éppen...

A búzasörös szabályt félretéve, nyugodtan zúdíthatjuk a korsóba vagy pohárba, legfeljebb szép, de gyosan összeeső hab  lesz rajta, úgyis szűrt, szóval szét is önthetjük, bár ez nem az a sör, amit büszkén megosztok mással. A színe is inkább lagerre utal, A főzde hivatalos honlapja szerint karamellmaláta is van benne, szóval ezért a barnás-sötétsárga szín: napfényben sápadtabb, mint a képen, de akkor is.

Az illat viszont némileg búzasörös, savanykás. A második korsó felénél valami teljesen nem búzasöröset is érzek, valami simogató, lágy, bársonyos valamit.

Az illat után viszont a kiábrándulás jön, félig. Merthogy belefutunk egy kellemes, frissítő, de teljesen jellegtelen sörbe. Sem a honlapon emlegetett gyümölcsösséget, sem a búzasörös édességet vagy savanyúságot nem tapasztalhatjuk. Na jó, hátul kicsit édeskés. Hiába a felsőerjesztés, a búzamaláta (amiket a cimkén nem is említenek), ez inkább érződik lagernek. Ha nem olvastam volna a honlapon, nem hinném el, hogy felsőerjesztés, vagy búzasör. Odarakhatjuk a Staropramen Unfiltered mellé gondolatban, jó ez, csak nem búzasör.

Na jó, a harmadik vége felé van egy kis kovászosuborkás lecsengés, ami búzasörre utal, de ez minden.

Annyira még nem is jó, csak nem rossz. Háromszáz alatt korrekt. Kaltenecker recept, szóval ha belefutok, most már muszáj, hogy kipróbáljam a Kaltenecker Kras Weizent (vagy ha van, akkor a szűrtet), hogy megtudjam, csalódok-e a Kalteneckerben vagy sem (a Brokát már feszegette a lelkesedésem).

Nem rossz ez a Kalász, iható, sör, nem búza, még ha így is fogom cimkézni, pontozva: 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://ervinsoerblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr588284494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása